Fejl i skinne mulig årsag til afsporing

Cirka en halv kilometer vest for Tommerup station mangler en del af den venstre skinne i  kørselsretningen. Det kan være årsagen til at  et IC3 tog mod København lørdag klokken  7.35 kørte af sporet. 

-

Cirka en halv kilometer vest for Tommerup station mangler en del af den venstre skinne i  kørselsretningen. Det kan være årsagen til at IC3 toget mod København lørdag klokken  7.35 kørte af sporet.

Brud på halvanden meter
Alle 75 rejsende i DSB\'s intercitytog nummer 108 slap udskadt, da de to bageste bogier (toakslede hjulsæt) i det bageste togsæt afsporede.
Banefolk på stedet fandt lørdag formiddag et \"uensartet brud\"på en skinne vest for stationen.i Tommerup.
Over et stykke på cirka halvanden meter er skinnens øverste del tilsyneladende brækket af.

Kvindelig lokofører slog alarm
Ifølge vicepolitikommissær Peter Ruder fra Odense politi, var det en kvindelig DSB-ansat, der fra det bageste togsæt ringede til lokomotivføreren og fortalte, at noget var helt galt.
Herefter bremsede lokomotivføreren toget ned fra en hastighed på 150 km/t.
- Vi har sikret togets sorte bokse, så vi kan få oplyst den præcise hastighed, men strækningen er godkendt til 180 km/t, så der er ikke noget odiøst i hastigheden, siger Peter Ruder til Ritzau.

Kørte mindst 800 meter
Hverken lokomotivføreren eller passagerer i det forreste togsæt mærkede afsporingen.
Den afsporede vogn kørte mellem 800 og 1000 meter før toget stoppede cirka 500 meter fra Tommerup Station. 
Ved afsporingen ramte togvognen en køreledningsmast, der muligvis har medvirket til at kaste vognen med tre til fire passagerer tilbage.

Busser sat ind  
Afsporingen lørdag morgen blokerede al kørsel med tog forbi Tommerup station, og passagererne blev kørt i busser mellem Holmstrup øst for Tommerup og Årup vest for.
Banestyrelsen forventer at oprydning og reparation ville tage det meste af lørdagen.


Vil ikke gætte om årsagen
Hverken DSB eller Banestyrelsen vil lørdag middag  gætte på årsagen til afsporingen. 
Informationsmedarbejder hos DSB Peter Hertz oplyser, at de to togsæt blev delt ved afsporingen.
- Det er sjældent, at tog afsporer. Det senest tilfælde indtil nu var i januar 2000, da et S-tog under bugsering afsporede ved Valby station. Og det er usædvanligt, at det er de bageste bogier, der afsporer, siger Peter Hertz til Ritzau.

 

Oversigt

    Oversigt