Fem asyldrenge er renset for mistanke om festivalovergreb

Men tre nye opgivne sager er fem overgrebsmistænkte asyldrenge fra Langelandsfestival nu renset.

Fem drenge, som blev sigtet for seksuelle overgreb under sidste års Langelandsfestival, er ikke længere under mistanke, skriver Berlingske.

Allerede i marts opgav Statsadvokaten i Viborg sigtelserne mod to drenge, som var mistænkt for at have voldtaget en 16-årig pige under Langelandsfestivalen i fjor.

Ud over de to voldtægtssigtede blev tre andre drenge sigtet for at have overtrådt straffelovens bestemmelse om blufærdighedskrænkelse.

Også den del af sagen falder nu, skriver Berlingske tirsdag.

- Vi mener ikke, det var dem. Politiet pågreb de tre mænd i nærheden af gerningsstedet kort tid efter anmeldelsen. Men vores efterforskning viser, at de ikke er gerningsmændene, siger politikommissær Leon Sørensen til Berlingske.

Fyns Politi oplyste 31. juli til Ritzau, at man havde modtaget anmeldelser fra syv piger og kvinder om befamling eller anden krænkelse af blufærdigheden.

Anmeldelserne kom i kølvandet på en anmeldelse om voldtægt. En 16-årig pige fortalte politiet, at hun var blevet befamlet, fastholdt og voldtaget på et område på festivalen.

Det var på baggrund af signalementsoplysninger fra de syv piger og kvinder, at politiet anholdt de tre formodede blufærdighedskrænkere. Men nu viser efterforskningen altså, at de var uden skyld.

Voldtægtssagen, som anklagemyndigheden opgav i marts, stod svagt rent bevismæssigt lige fra begyndelsen.

Allerede samme dag, som voldtægten blev anmeldt, krævede anklagemyndigheden nemlig en 16-årig dreng varetægtsfængslet i sagen. 

Han var blevet udpeget af pigen, og han afviste da heller ikke, at han havde været i seng med hende. Men der var ikke tale om voldtægt, sagde han.

I retten mente dommeren ikke, at der var ført tilstrækkeligt bevis til at begrunde en mistanke mod drengen, og han blev derfor løsladt.

Sigtelserne førte siden til, at drengene blev forflyttet fra det asylcenter på Langeland, hvor de opholdt sig.

Sagen fik også politisk opmærksomhed. Blandt andet blev der fremsat krav om, at asylcentrene skulle kunne give udgangsforbud til bestemte beboere.

 

Oversigt

    Oversigt