Fem dage på Strandvænget: Hør ægteparrets historie

Jamal Azari, Biri Ghaderi og deres to børn flyttede ind på asylcentret Strandvænget i Nyborg for fem dage siden.

Fem dage er der gået siden ægteparret Jamal Azari og Biri Ghaderi flyttede ind på asylcentret Strandvænget i Nyborg. I et værelse på omkring 27  kvadratmeter bor de nu med deres to børn på henholdsvis seks og syv år. Familien er kurdiske-iranere og politiske flygtninge fra Iran.

- Alle der kæmper og er politisk aktive, som bliver fanget, de kender selv deres skæbne. De personer, der sidder i fængsel på grund af deres politik i Iran, de bliver hængt uden nogen finder ud af det, fortæller Jamal Azari.

Sammen med 240 andre beboere er familien blevet indkvarteret på det nye center, der åbnede den 9. december. Inden for de kommende dage vil endnu flere være på vej, for centret skal nemlig huse omkring 500 flygtninge. 

Det tog Jamal Azari, Biri Ghaderi og deres to børn omkring 15 dage at komme til Danmark ved hjælp af en menneskesmugler.

- Vi tænkte, at hvis vi alligevel ville komme til at dø, så lad os selv bestemme hvordan. I stedet for at blive hængt eller blive udsat for terror, så lad os bare drukne i havet. Det har været meget svært, fortæller Biri Ghaderi.

I centret har familierne et værelse til rådighed og et fælleskøkken samt toilet og bad, som bliver delt med de øvrige familiere, der bor på gangen.