Fem danske svømmere udtaget til OL

Det er fem finalebud, der er blevet udtaget, siger svømmeforbundets sportschef.

Fem danske svømmere kan rette al fokus mod de brasilianske svømmebassiner og OL i Rio i 2016.

De er blevet udtaget af Danmarks Idrætsforbund (DIF) efter en indstilling af Dansk Svømmeforbund. Det oplyser DIF i en pressemeddelelse.

De fem svømmere er Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer. Og de fem skal ikke bare til Brasilien for at være med, siger sportschef i Dansk Svømmeforbund, Lars Green Bach.

- Alle fem svømmere hører til på øverste hylde. De har de seneste år leveret resultater til både EM og VM. Vi ved, at OL-finaler altid er utrolig tætte, men vi ved også, at svømmerne har potentiale til at præge finalerne, siger han i en pressemeddelelse.

DIFs OL-chef de mission, Morten Rodtwitt, er heller ikke bleg for at skrue forventningerne i vejret.

- Jeg forventer, at svømmerne vinder medaljer, det vil jeg ikke lægge skjul på. Svømning står et godt sted på baggrund af nogle flotte resultater, og svømmeunionen har en meget stærk struktur, siger han.

- Det er et forbund og nogle svømmere, som ved, hvad de vil, og som er meget ambitiøse i deres tilgang til sporten.

En af de svømmere, der ved, hvad der venter, er Lotte Friis, der allerede har to OL-oplevelser på sit CV.

- Jeg har haft to meget forskellige OL-oplevelser. Beijing var en succes, hvor jeg var den store positive overraskelse. Ingen - heller ikke jeg selv - havde forventet, at jeg vandt en medalje, fortæller hun.

- I London mente alle, også jeg selv, at jeg var en af Danmarks største medaljekandidater, men det gik galt. Jeg fik en 4.-, 5.- og 6.-plads og oplevede OL i London som en fiasko.

Efter et par turbulente år er Lotte Friis tilbage i verdens top fem, og hun føler sig mere klar til sin tredje OL-oplevelse end de to foregående.

Oversigt

    Oversigt