Fem fynske dobbeltmandater

Syv nyvalgte fynske folketingsmedlemmer er i dag medlem af et fynsk byråd. De fem af dem bevarer deres plads i byrådet, mens to opgiver deres mandater.

Dobbeltmandater, hvor politikere er valgt til både folketing, regionsråd eller byråd, er ofte til debat. 67 procent af befolkningen er i følge en undersøgelse fra Ugebrevet Mandag Morgen, imod at politikerne kan have sæde i to demokratiske forsamlinger.

Men det bekymrer ikke Jane Heitmann, nyvalgt MF?er og medlem af Faaborg-Midtfyn Kommunalbestyrelse.

- Der er ingen der skal blande sig i hvordan jeg bruger min tid. Jeg skal nok finde tiden til begge opgaver, lyder det fra Jane Heitmann.

Udover Jane Heitmann vil også Mai Henriksen(K), Alex Ahrendtsen(DF), Jens Henrik Thulesen Dahl(DF) og Lars Chr. Lilleholt(V) være medlem af både Folketing og byråd.

- Det kan sagtens kombineres, og det er en fordel at kende den kommunale virkelig, når man sidder i Folketinget, siger Jane Heitmann.

I Kerteminde blev byrådsmedlemmerne Jan Johansen(S) og Annette Vilhelsmsen(SF) begge valgt til Folketinget. Interne partiregler, der forbyder dobbeltmandater, hos venstrefløjen gør, at de nu må vige deres pladser i Kerteminde Byråd.

- Selvom vi ikke havde disse partiregler ville jeg træde ud af byrådet. Det er umuligt at passe begge tillidsposter ordentligt, og jeg synes, at det er skadeligt for demokratiet med dobbeltmandater, siger Jan Johansen.

Oversigt

    Oversigt