I det fynske folks tjeneste

Feriejob uden problemer

01:43

Tre frivillige fra LOs Jobpatrulje er på vej ud for at tjekke om der er styr på reglerne på de fynske arbejdspladser.

1 af 2

Det er højsæson for unge der bruger deres ferie på arbejde. Derfor er tre unge fra LOs jobpatrulje rundt på Fyn for at hjælpe andre unge med at få styr på løn og arbejdsforhold.

Omkring 40 frivillige bruger 14 dage af deres sommerferie på at besøge arbejdspladser for at sikre, at ordentlige forhold for de unge.

- De plejer at være meget åbne og imødekomne over for os, og de synes det er super fedt, Men selvfølgelig, så er der også nogle steder, som er lidt mere; jeg synes ikke lige I burde komme her, fortæller Dan Baagoe Sørensen, som en af LOs Jobpatruljes frivillige.

LOs Jobpatrulje går rundt med et spørgeskema til de unge. Sidste år besøgte Jobpatruljen 1427 virksomheder på Fyn, og de interviewede 276 unge under 18. Sidste år var det specielt tunge løft, som der var problemer med.

- Jeg synes det er utrolig vigtigt, at unge ved hvad de har ret til, netop fordi de ikke har været på arbejdsmarkedet i så lang tid. Det er nemt at udnytte dem, fordi de ikke kender reglerne, hvilket selvfølgelig ikke i orden. Så vi går ud for at oplyse unge om deres ret, og de steder, hvor de ikke har det, så kan de blive hjulpet, siger Philip Sørensen fra LOs Jobpatrulje.

Ved du noget? Så send os et tip