Ferietravlhed på vejene i weekenden

Der bliver trængsel på motorvejene, når mange i de kommende dage holder efterårsferie. Også arbejdet på Lillebæltsbroen holder ferie.

Skolernes efterårsferie skydes i gang fredag, og for mange vil det være ensbetydende med ekstra rejsetid og risiko for kødannelser ude på vejene.

Også den fynske motorvej vil være velbesøgt af billisterne i efterårsferien. 

Det bliver især lørdag i denne og næste uge, det kan sande til i trafikken, siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.

- Den store udrejsedag vil være lørdag, men allerede fredag vil der være øget travlhed på vejene. Det samme gentager sig ugen efter, hvor lørdag ser ud til at blive den store hjemrejsedag, hvor der kan forekomme kødannelser og øget rejsetid.

For de rejsende, der ikke holder ferie, vil der til gengæld være godt med plads på vejene i ugens løb, fordi trafikintensiteten vil være lavere, end den er på en almindelig hverdag.

Efterårsferien er en meget benyttet feriemulighed for danskerne, siger Niels Tørslev, og hos Vejdirektoratet ser man især et rejsemønster ud af hovedstaden mod vest, og det samme gælder mod hovedstaden fra syd.

Heller ikke de togrejsende kan se sig fri for lidt ekstra rejsetid på grund af ferien, men det er også primært i weekenderne, siger informationschef hos DSB Tony Bispeskov.

- Banedanmark har ikke de store sporarbejder hen over efterårsferien, men i den førstkommende weekend, 14. og 15. oktober, vil der køre togbusser på strækningen mellem Roskilde, Køge og Næstved, fordi Banedanmark tester det nye signalsystem, siger han.

Den efterfølgende weekend tester Banedanmark det nye signalsystem på S-togstrækningen mellem Gentofte og Hillerød, og på den strækning kører der derfor togbusser 21. og 22. oktober.

- Men generelt vil de færreste dog opleve, at der er trafikale ændringer i efterårsferien, i forhold til hvad de er vant til, siger Tony Bispeskov. 

I Københavns Lufthavn skal de overtroiske nok krydse en ekstra finger eller to, når kalenderen siger fredag den 13.

Fredag bliver nemlig den travleste dag med 101.700 passagerer, der forventes at passere igennem lufthavnen.

Broen holder også fri

Arbejdet på Lillebæltsbroens bærekabler i tilfælde af brand holder ligesom landets folkeskoleelever også efterårsferie. Arbejdet er nemlig indstillet fra lørdag den 14. oktober til sent søndag den 22. oktober. 

Pausen skal sikre, at trafikken får bedst mulige betingelser i ferien.

Feriepausen kan lade sig gøre, fordi den første del af kabelarbejdet på sydsiden af broen er blevet hurtigere færdig end ventet. Efter ferien vil man således flytte arbejdet over på den anden side af broen.

 Ferietrafikken vil på vejene især kunne mærkes på:

 

Oversigt

    Oversigt