Fest for nyt Vollsmose

Der bliver fest, musik og tivoli på mandag, når Vollsmose officielt bliver udpeget til Kvarterløft. By- og boligminister Lotte Bundsgaard kommer til Vollsmose for at underskrive aftalen til 600 mio. kr. Læs mere om arrangementet

Halv milliard til bydelen over 7 år

Der bliver fest, musik og tivoli på mandag, når Vollsmose officielt bliver udpeget til Kvarterløft. By- og boligminister Lotte Bundsgaard kommer til Vollsmose for at underskrive aftalen til 600 mio. kr.

Fra på mandag er Vollsmose ét af fem boligkvarterer i Danmark, der nyder særlig bevågenhed fra folketinget og regeringen. Projekt Kvarterløft betyder, at Vollsmose indtil år 2007 vil modtage i alt 607 mio. kr. til forbedringer i det udskældte kvarter.

Mandag vil den officielle aftale blive skrevet under af Odenses borgmester Anker Boye(S) og By- og boligminister Lotte Bundsgaard(S). Samtidig vil dagen blive festligholdt med udstillinger, fremvisninger, musik og masser af underholdning og forlystelser for både børn og voksne.

De 607 mio. kr. skal bruges til at give Vollsmose et tiltrængt pift. 45 mio. kr skal bruges til en "helhedsorienteret indsats", der inddrager beboerne i de mange ændringer i Vollsmose. 80 mio. kr er øremærket ændringer af bygninger og udenomsarealer i karréerne mod Åsumvej. De tre store bygninger mod Vollsmose Allé får hver 120 mio. kr til renovering.

Samtidig vil en ny byplan for Vollsmose åbne op for at bygninger og arealer bliver brugt til erhverv. Blandt andet vil det blive muligt at åbne kontorer eller butikker i andre dele af Vollsmose end i Center Øst.

Festen på mandag foregår i Center Øst og den officielle underskrivelse sker kl. 14.

Oversigt

    Oversigt