I det fynske folks tjeneste

Festival-indsamling til kamp med brystkræft

Breast Friends indsamlede 427.000 kr. til forskning i brystkræft på årets Langelandsfestival.

36 optrædende kunstnere malede hver et maleri, der   efterfølgende solgt på auktion. Topscorer blev maleriet af Big Fat Snake, som gik for 19.000 kr.

- Vi er utrolig stolte over, at vores bidrag gik for så meget. At det var med til at støtte et godt formål, gør det jo bare endnu bedre, siger Peter Viskinde fra Big Fat Snake.

Også Anne Linnet, Infernal, Smokie, Michael Falch, Gnags, Rasmus Nøhr, B. S. Christiansen, Tue West, Torrpedorr, Kandis og mange andre optrædende støttede Breast Friends og malede et maleri. I alt indbragte salg af malerierne 113.460 kr.

Den store indsamlingsdag onsdag 30. juli indbragte 100.000 kr., og derudover blev der solgt merchandise og afholdt det populære bankospil med Keld og Hilda Heick som bankoværter.

Målsætningerne for Breast Friends kampagnen er at øge kendskabet til brystkræft og samtidig indsamle penge til forskning i sygdommen er.

Det er de danske brystkræftlæger i Dansk Bryst Cancer Gruppe, DBCG, som beslutter hvilke forskningsprojekter, der skal gives støtte til.

Fakta

Her er fordelingen af indsamlingsresultatet

• Indsamling på festival og i Rudkøbing, samt donationer: 100.000 kr.
• Auktion over malerier og billetter til Langelandsfestivalen: 113.500 kr.
• Salg af merchandise og fodboldtrøjer: 153.700 kr.
• Banko: 54.800kr.
• MS: 5000 kr.

I alt blev der indsamlet 427.000 kr. til forskning i forebyggelse og behandling af brystkræft