Fik medalje af dronningen for 40 års tjeneste – og så blev hun fyret

Mary Madsen arbejdede mere end 41 år som hjemmehjælper i Odense Kommune, der fyrede hende, kort tid før hun skulle på pension.

I januar 2016 fik hjemmehjælper Mary Madsen overrakt en fortjenstmedalje for 40 års arbejde i Odense Kommune af dronning Margrethe. Nu er Mary Madsen blevet fyret – og hun må forlade arbejdsmarkedet, fire måneder før hun skulle på pension.

- Jeg blev rigtig ked af det, siger Mary Madsen, der er gal og skuffet over måden, det skete på. 

- Jeg blev fyret efter 41 år, og jeg ved, at jeg har været en god arbejdskraft og har passet mit arbejde. Borgerne er glade ved mig. Og så skal jeg afslutte mit arbejdsliv på den måde, forklarer hun.

Får løn alligevel

Fyresedlen fik 65-årige Mary Madsen af Odense Kommune i november 2016 - godt et år inden hendes planlagte pension ved udgangen af 2017. Kommunen skal dog betale løn til hende indtil september 2017, fordi hun havde været ansat i ældreplejen så længe.

- Jeg har altid sagt, at jeg ville holde (ved udgangen af 2017, red.), og når det så kun er fire måneder, kunne de godt have sagt, at det var ok, fortæller Mary Madsen.

Umiddelbart inden fyringen var hun ellers blevet rost for sit arbejde. I 2015 fejrede hun 40-års jubilæum i Odense Kommunes ældrepleje. Det blev fejret med en stor reception.

Overblik

Borgmester: Mary har altid passet sit job

Mary Madsen fik overrakt Dronningens Fortjenstmedalje den 11. januar 2016, og Odenses daværende borgmester, Anker Boye (S), roste blandt andet hjemmehjælperen for hendes positive sind.

- Mary er en yderst pligtopfyldende person. Hun har gennem alle årene passet sit job og cyklet rundt til borgerne i sol, regn og blæst. Hun har altid sat en ære i at yde god personlig omsorg, skriver Anker Boye i sin indstilling til Dronningens Fortjenstmedalje (se brevet nederst i artiklen).

- Mary møder altid positivt op til opgaverne, også i de sværere forandringstider og omorganiseringer. I gruppen opleves Mary som en glad person og en rar kollega, der gerne byder ind med en hjælpende hånd.

Skuffet og gal

Odense Kommune hyldede også Mary Madsen som en ansat, der elskede sit arbejde, i kommunens magasin for seniorer i september 2016.

Samme måned fik hun beskeden om, at hun og syv andre i afdelingen skulle fyres i forbindelse med nedskæringer. Hun spekulerer i, om hun er blevet fyret på grund af sin alder, så kommunen ikke skulle fyre en yngre medarbejder med en lysere fremtid i afdelingen.

- Det skuffer mig rigtig meget, siger Mary Madsen, der var så gal over fyresedlen, at hun skrev et brev til ældre- og handicaprådmand i Odense, Brian Skov Nielsen (Enhedslisten), i håb om at hun kunne få lov til at arbejde de sidste måneder af sit arbejdsliv.  

- Jeg havde håbet på at afslutte mit arbejdsliv på en god måde, fortæller hun.

Dronningens Fortjenstmedalje

Odense Kommune afviser at kommentere

Odense Kommune har ikke ønsket at kommentere afskedigelsen af Mary Madsen. Brian Skov Nielsen fortæller, at han ikke kan udtale sig i personalesager, som endnu ikke er afsluttet.

Afskedigelsen har fået fagforbundet FOA til at tage sagen op med Odense Kommune.

Mary Madsen nåede at arbejde for Odense Kommune i 41 år og tre måneder. 

Herunder kan du se Anker Boyes brev:

 
 

Oversigt

    Oversigt