Fik revet foden af: Teknik skal fungere bedre

Havarikommissionen anbefaler nu ændringer, så et lignende ulykke ikke kan ske igen.

En 64-årig togpassager på Middelfart Station mistede 22. oktober sidste år en fod, efter han kom i klemme i togets klaptrin og faldt ned mellem tog og perron.

Hele forløbet er blevet optaget på overvågningskameraer, og nu har Havarikommisionen undersøgt ulykken og anbefaler ændringer, så en lignende ulykke ikke kan ske igen.

I en rapport skriver Havarikommisionen, at ulykken skete, da den 64-årige mand ved togets afgang fik sin fod i klemme i yderdørenes klaptrin.

Rapporten konkluderer at manden forsøgte, at skaffe sig adgang til toget efter det var kontrolleret, at der hverken var passagerer eller bagage i klemme i de udvendige døre.

Manden blev derefter trukket efter toget, da det begyndte at køre. Han faldt efter 8-10 meters kørsel, fik sin fod ud af klaptrinnet og faldt ned mellem toget og perronen.
Her fik han sin fod kørt af. 

Manden var påvirket af alkohol, skriver Havarikommisionen. Den skriver også, at de tekniske systemer og sikkerhedsinstruktioner ikke tog højde for situationer, hvor "objekter (mindre end 45 mm) i forbindelse med igangsætning kommer i klemme i klaptrinnet, efter yderdørene er lukket". 

Havarikommissionen anbefaler nu ændringer, så en lignende ulykke ikke kan ske igen. Enten ved at ændre klaptrinnene eller ved at ændre procedurer ved togafgang.

 

Oversigt

    Oversigt