I det fynske folks tjeneste

Film Fyn støtter omstridt film

Selv om Det Danske Filminstitut ikke vil støtte en film med en muslimsk pige i hovedrollen, fordi det angiveligt ikke sælger i provinsen, så flyder der penge fra provinsen til filmen.

Filmen "MGP Missionen" får nemlig støtte fra den regionale filmfond, Film Fyn, med hovedsæde i Faaborg. Det oplyser DR Fyn.

Det Danske Filminstitut har ellers afvist at støtte filmen, og dagbladet Information har fået aktindsigt i afslaget. Her står der blandt andet:

"For os i København er det meget naturligt og selvfølgeligt at beskrive et multietnisk/kulturelt miljø, men i provinsen er det desværre en anden sag", hedder det i en af begrundelserne for at filmen ikke har noget publikumspotentiale.

Og dermed er der ingen støtte fra Det Danske Filminstitut. Men det er der paradoksalt nok fra den regionale filmfond, Film Fyn.

Direktør Bo Damgaard mener, at filmen har et godt potentiale, selv om den handler om en muslimsk pige:

- Vi lever jo i et stærkt varieret samfund, det kan vi jo for eksempel se, når der er X-faktor. Vi synes, det er en sjov historie, og den giver en masse omsætning på Fyn i forbindelse med produktionen, så derfor støtter vi, siger direktør Bo Damgaard fra Film Fyn til DR Fyn.

Han ser hverken noget problem i at producere eller sælge en film, hvor der medvirker folk med udenlandsk baggrund.

Det Danske Filminstitut beklager formuleringen:

- Vi udtaler os om det etniske cast og dets salgbarhed ikke mindst i provinsen. Den er meget uheldig formuleret, og den er først og fremmest kedelig, fordi den er temmelig fordomsfuld overfor folk i provinsen. Den beklager vi, siger områdedirektør på filminstituttet, Claus Ladegaard.

Det er Asa film, der står bag filmen "MGP Missionen", som har Martin Miehe-Renard som instruktør.

Ved du noget? Så send os et tip