I det fynske folks tjeneste

Finansiering af Vollsmose-forslag er ikke på plads

00:30

Video: Malene Anthony Nielsen, Scanpix / Pernille Gram

Søren Windells planer for Vollsmose er store, men svarene på økonomien i forslaget er knappe.

Nedrivning af bygninger, genhusning af cirka 400 familier, økonomisk kompensation til boligorganisationerne. Udgifterne til Det Konservative Folkepartis forslag om at vælte højhuse i Bøgeparken og Birkeparken er til at få øje på.

Men imens ideerne er ganske konkrete, så er det noget mere uklart, hvordan den konservative spidskandidat, Søren Windell, vil finde pengene til projektet.

- Det skal vi ind og kigge på. Det handler også om, hvad der er af lån i bygningerne og så videre, siger Søren Windell.

Boligselskaber skal spytte i kassen

Konservative nævner en række finansieringsmuligheder, men alle beror på, at der er velvillighed fra blandt andet Landsbyggefonden og boligselskaberne til også at smide penge i projektet.  

Læs også - Erstat Vollsmoses højhuse med en politigård

-  Det kan jo også være som at kigge på en rodbehandling. Det er dyrt at få lavet en rodbehandling og få sat en krone på. Men får man ikke gjort det, så bliver problemet endnu større, siger Søren Windell uden at komme med mere konkrete forslag til, hvor pengene skal findes.

Flere andre steder i landet er der lavet tilsvarende projekter. I Høje Taastrup koster det kommunen cirka 200 millioner at vælte otte boligblokke, imens Aarhus Kommune sammen med de lokale boligforeninger har brugt mellem 100 og 150 millioner på at vælte boligblokke i Gellerupparken.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.