I det fynske folks tjeneste

Find kælkebakken med ny Odense-app

Leder du efter et toilet, en legeplads, parkering eller en perfekt kælkebakke til weekenden. Så er det fremover kun et klik væk, hvis du er i besiddelse af en smartphone. Med app'en OdenseGuide kan du have hele byen med i lommen.

Det er Odense Kommune, der har fået produceret app'en, som skal gøre det lettere at være borger og turist i den fynske hovedstad. Du kan blandt andet blive guidet frem til restauranter, butikker og offentlige institutioner.

- Med OdenseGuide er der i princippet ubegrænsede muligheder for at formidle i byrummet. Vi undgår skilteskov, og skiltning er dyr i anlæg og drift, fortæller projektleder Jesper Gaardboe Jensen, der samtidig opfordrer brugerne til at komme med forslag til forbedringer af applikationen.

- OdenseGuide viser blandt andet vej til byens legepladser, men der mangler fotos af mange. Måske har brugerne et godt foto, vi kan bruge, og så må de meget gerne sende det til os. På den måde får vi alle sammen en endnu bedre app. Informationerne kan også bruges på kommunens hjemmeside, så dem, der ikke har en smartphone, også kan få gavn af dem, forklarer Jesper Gaardboe Jensen.

App'en kan hentes med det samme enten fra Apples App Store eller Android Market.

Find app'en i Apple Store

Ordbog!

Hvad er en app?

  • App står for applikation, og er et program, der fungerer på en smartphone.

Hvad er en smartphone?

  • En smartphone er en avanceret mobiltelefon, der blandt andet kan afspille video, vise detaljerede kort og en række andre ting.