Finhvalen vender hjem til Vejle

Den døde finhval udstilles i Vejle i nogle måneder efter nytår. Samtidig lægges der op til et langtidsudlån af skelettet fra Statens Naturhistoriske Museum.

Når den døde finhval fra Lillebælt er blevet renset og undersøgt, får den lov at vende tilbage til Vejle.

Det er besluttet på et møde med repræsentanter fra Vejle Kommune og Statens Naturhistoriske Museum om finhvalens fremtid.

I disse uger ligger den strandede hval pakket ned i elefantgødning i store containere et sted på Sjælland. Men når skelettet er renset og undersøgt, og knoglerne sat sammen igen i løbet af efteråret, kommer den til Vejle.

Her skal skelettet udstilles på Vejle Kunstmuseum i et samarbejde mellem Statens Naturhistorisk Museum, Kunstmuseet og Økolariet - formentlig fra årsskiftet og nogle måneder frem.

Derefter skal skelettet tilbage til København og udstilles på Statens Naturhistoriske Museum.

Men direktøren for Statens Naturhistoriske Museum, Morten Meldgaard, og borgmesteren i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard (V) er enige om undersøge mulighederne for, at finhvalens skelet permanent kan opleves i Vejle.

- Statens Naturhistoriske Museum vil med glæde langtidsudlåne hvalen til Vejle Kommune og stille den til rådighed i en mere permanent udstilling ved Vejle Fjord, siger Morten Meldgaard.

Det er Vejles borgmester glad for.

- Vi glæder os selvfølgelig utrolig meget til at få mulighed for at udstille finhvalen i Vejle, både på kort og langt sigt.

Arne Sigtenbjerggaard siger, at det skal undersøges, om udstillingen kan passes ind i det byggeri, der er planlagt på Lystbådehavnen, så hvalen kan komme tilbage til fjorden.

Oversigt

    Oversigt