I det fynske folks tjeneste

Fint besøg på Assens Skibsværft

Det lille, tidligere lukningstruede, Assens Skibsværft har fint besøg i dokken. Skoleskibet Danmark bliver gjort fri af vandet for at gennemgå et større eftersyn.

02:18

Assens Skibsværft har fint besøg i dokken. Skoleskibet 'Danmark' er på besøg.

1 af 2

Værftet vandt opgaven ved en EU-licitation - i tæt konkurrence med tyske værfter. Skoleskibet er til 5-års eftersyn, og det betyder, at der skal laves en gennemgribende renovering.

Der bliver skiftet stålplader i skroget, og så bliver der også åbnet op til skibets indre. Den store aksel, der trækker skruen, skal nemlig også vedligeholdes - problemet er bare, at den er for stor til at komme ud. Derfor har værftet måtte skære den fri af skroget.

Og i det hele taget, er Skoleskibs-projektet ikke nogen helt almindelig opgave.

- Det er en unik stålopgave, som man skal lede længe efter at finde. Vi synes det er utrolig spændende, at kunne få lov til at arbejde på Skoleskibet Danmark, fortæller Niels Nielsen, der er driftschef på Assens Skibsværft.

Skibet er bygget helt tilbage i 1933, og er lavet efter datidens principper. Det betyder blandt andet, at pladerne er nittet sammen, og i følge driftschefen er det lidt af en udfordring at lappe på den gamle skrog.

Hvis alt går efter planen, så er skibet klart til at forlade Assens om 14 dage, og det er også ved at være sidste udkald. Allerede d. 1. juli skal 80 elever og 16 besætningsmedlemmer nemlig på sommertogt med Skoleskibet. Fra Danmark til Færøerne, Spanien, Irland og Polen.

Se med i vores udsendelse kl. 19.30, hvor vores video-journalist Ole Holbech har fået lov at komme helt tæt på arbejdet i dokken.

Besøg siden for tidligere elever på skibet