Fintælling i amtet trækker ud

Fintællingen af alle stemmer, der er afgivet til amtsrådsvalget, kommer til at trække ud. Lørdag gik 200 ansatte i amtet i gang - men de bliver først færdig søndag aften. Det er første gang nogensinde, at Fyns Amt skal fintælle stemmer fra de 32 kommuner.

-

Fintællingen af alle stemmer, der er afgivet til amtsrådsvalget, kommer til at trække ud. Lørdag gik 200 ansatte i amtet i gang - men de bliver først færdig søndag aften.


Det er første gang nogensinde, at Fyns Amt skal fintælle stemmer fra de 32 kommuner. Stemmerne er først blevet talt op i kommunerne - derefter også fintalt i kommunerne - men valgbestyrelsen i amtet skønnede, at det stadig ikke var godt nok.


Tæt kamp
Årsagen er et par meget tætte opløb om især to pladser i amtet.
Den ene plads er en kamp mellem SF og Venstre om hvilket af de to partier, der får et ekstra mandat. Kun 25 stemmer skiller de to partiers valgforbund.


Den anden plads er den femte af de konservatives mandater. Søren Salling har fået fire personlige stemmer færre end Flemming Ejde Nielsen, med mindre fintællingen kommer til et andet resultat.


Resultat søndag aften
De ansatte i amtet skal nøje gennemgå 312.372 stemmesedler. For 14 dage siden blev de varslet om, at de kunne risikere, at skulle arbejde med finoptælling, men først fredag fik de endelig besked. Og lørdag blev man så enige om, at fintællingen skulle fortsætte søndag. I første omgang regnede man med være færdig søndag eftermiddag, men i løbet af dagen blev det klart, at resultatet først foreligger i løbet af søndag aften.


Fintællingen kommer til at koste amtet - og dermed skatteborgerne - en halv million kroner.

Oversigt

    Oversigt