Fionia-aktionærer har endnu ikke tabt penge

Aktionærerne i Fionia Bank har endnu ikke tabt deres penge. De kan håbe på, at det lykkedes at få banken på ret køl igen. Kunderne derimod skal ikke bekymre sig

Aktionærerne i Fionia Bank kan i øjeblikket ikke gøre andet end at holde fast i deres lodseddel af en bankaktie. Men det er ikke sikkert, at det kommer til at gå dem så galt, som det gik for aktionærerne i den kuldsejlede Roskilde Bank, der tabte alle deres penge.

Det fastslår Henning Kruse Petersen, bestyrelsesformand for det statslige selskab Finansiel Stabilitet, over for RB-Børsen.

- Fionia Banks aktionærer er aktionærer i et selskab, der ejer aktierne i et datterselskab, det ny Fionia Bank, forklarer Henning Kruse Petersen.

Aktionærerne kan derfor håbe på, at det lykkes det statslige selskab og Fionia Banks bestyrelse at styre den fynske bank gennem den kommende tid, hvor banken med hjælp fra en pengetilførsel på knap en milliard kroner, skal ud af bankens store ejendomsengagementer og fokusere på privat- og erhvervskunder i lokalområdet.

Selv om den fynske storbank står på kanten af afgrunden, skal ingen af bankens kunder frygte at miste deres penge. Bankpakke I der blev vedtaget i efteråret sikrede nemlig, at alle bankkunder har fuld sikkerhed for deres tilgodehavender i pengeinstitutter i Danmark - før bankpakkens vedtagelse var det kun de første 300.000 kroner af hvert indskud, som var dækket.

Oversigt

    Oversigt