I det fynske folks tjeneste

Fionia Bank i gigantisk nedskrivning

Fynske Fionia Bank taber voldsomt på ejendomsmarkedet. Banken nedskriver med yderligere en halv milliard kroner - samlet har banken tabt 1,2 mia. kroner i 2008.

Fionia Bank nedskriver med yderligere en halv milliard kroner.

Fionia Bank bløder over lån til ejendomsmarkedet. Den fynske bank nedskriver med yderligere 550-650 millioner kroner i 4. kvartal - dermed har banken nedskrevet for mere end 1,1 milliarder kroner for hele 2008.

Kreditspecialister har gennem de seneste måneder med tættekam gennemgået flere hundrede af Fionia Banks låneengagementer - primært til det nødlidende marked for ejendomsudvikling.

- Den økonomiske tsunami, som har ramt det meste af verden pludseligt og hårdt, har også haft stor negativ effekt for mange af Fionia Banks kunder, så det, der fra 2005 til begyndelsen af 2007 var gode og lovende ejendomsprojekter, i dag viser sig umulige at få færdiggjort, solgt eller udlejet. Og det rammer Fionia Bank, som har stillet midlertidig finansiering til rådighed, konstaterer bankdirektør Henrik Borup Jeppesen i en pressemeddelelse.

Med en solvens ved udgangen af november på 8,3 procent holder banken sig stadig over lovens krav på otte procent. Henrik Borup Jeppesen tilføjer, at bestyrelsen har iværksat sonderinger for at styrke kapitalgrundlaget.

- Vi skulle nødigt ende i en situation, hvor sunde virksomheder med sunde projekter ikke har mulighed for at opnå finansiering. Det vil kun føre til en yderligere forværring af den økonomiske krise. Og det er præcis det modsatte, vi har behov for, understreger Henrik Borup Jeppesen.