Fionia Bank indleder jagt på ny kapital

Fynske Fionia Bank vil skaffe ny kapital ved en aktieudvidelse. Samtidig ansætter banken en ny administrerende direktør.

Fionia Bank har besluttet at prøve at skaffe frisk kapital ved en aktieudvidelse. Banken vil på generalforsamlingen den 10. marts med henblik på at styrke bankens egenkapital gå efter at få en bemyndigelse til at gennemføre én eller flere kapitalforhøjelser.

- Det er bankens hensigt at sondere mulighederne for afsætning af nye aktier til både nuværende aktionærer, andre potentielle investorer i bankens markedsområde og blandt Fionia Banks nære samarbejdspartnere, skriver bankens ledelse i en pressemeddelelse.

Samtidig ansætter Fionia Bank 59-årige Jørgen Bast som ny administrerende direktør. Han tiltræder 1. februar 2009. Til gengæld fratræder Henrik Borup Jeppesen sit job som bankdirektør med øjeblikkelig virkning.

Den nye direktør i den fynske bank kommer fra en stilling som kreditdirektør i Sparbank i Skive. Bankens direktion består derefter af administrerende direktør Jørgen Bast og bankdirektør Kaj Østergaard Mortensen.

Oversigt

    Oversigt