I det fynske folks tjeneste

Fionia Bank kan mærke bankgarantien

Danske banker begynder at mærke virkningen af den danske bankgaranti - pengene mellem bankerne flyder igen.

Fionia Bank kan nu mærke at pengestrømmen flyder igen

Det frosne pengemarkedet er ved at tø op. Flere danske banker melder mandag om lettere adgang til at låne penge efter, at den danske bankgaranti formelt blev vedtaget i fredags.

Både Danske Bank, Nordea, Arbejdernes Landsbank, Alm. Brand Bank, Amagerbanken og Fionia Bank fortæller RB-Børsen, at det løsner op i finanskrisens helt store problem med mistilliden i det interne lånemarked mellem alverdens banker.

- Vi kan se, at pengene kommer ind, så likviditetssituationen, der var meget stram, indtil man vedtog den danske bankgaranti, er i hele sektoren ved at tø ganske kraftigt op, siger Kaj Østergaard Mortensen, direktør i Fionia Bank, til RB-Børsen.

Fynske Fionia Bank har været plaget af rygter, og bankdirektøren fortæller, at banken i høj grad har kunnet mærke, at det var svært at låne penge.

I Arbejdernes Landsbank gør det samme billede sig gældende.

- Der er begyndt at komme tilbud fra forskellige former for funding, som er noget, vi ikke har set i længere tid. Vi har set, at på det indenlandske marked har det været lukket, men det er begyndt at åbne nu. Det ser ud til at lysne lidt i øst, siger bankdirektør Gert Jonassen.

Hvis pengestrømmene mellem bankerne fortsætter med at flyde, vil de danske bankkunder komme til at mærke, at det bliver nemmere og billigere at låne penge, vurderer bankerne.