I det fynske folks tjeneste

Fionia Bank sælger billigt ud

Udsalg i Fionia Bank

Den kriseramte fynske Fionia Bank, som balancerer på kanten af lovens solvenskrav, har skilt sig af med det første af en række nødlidende ejendomsprojekter uden at få kontanter i hånden her og nu.

Køberen er islandsk-kontrollerede Property Group, der ifølge dagbladet Børsens oplysninger overtager aktiviteterne i Marys ApS - primært et 18.000 kvadratmeter butiksbyggeri på gågaden i Vejle - til spotpris.

Byggeriet var finansieret af Fionia Bank, og banken overtog projektet, da selskabet bag, Marys ApS som en del af Frederiksbjerg Ejendomme gik konkurs - begæret af Fionia.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har ydet finansiering til byggeriet i Vejle, og at vi har været nødt til at finde en partner til at sikre, at vi fremadrettet får byggeriet gjort færdig, siger underdirektør i Fionia Bank, Johnny E. Kronow.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange hundrede millioner banken har brændt af på finansieringen af byggeriet.

- Men vi konstaterer en mindre værdi i det fælles setup, end det vi allerede har brugt på det. Vores tab har været med i den forrige og seneste nedskrivning, og vi har taget de tab, der skal tages på det byggeri, siger Johnny E. Kronow.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.