Fionia Bank: Utilfredsstillende resultat

Fionia Bank præsenterer et blødende regnskab med store nedskrivninger. Underskuddet før skat blev på en milliard kroner.

De røde tal er dominerende i Fionia Banks årsregnskab for 2008, der blev præsenteret i dag. Banken kalder da også selv resultatet "meget utilfredsstillende".

Akkurat som ventet er resultatet efter skat et underskud på 959,8 millioner kroner. Derudover præsenterede Fionia Bank ikke overraskende nedskrivninger på 1,2 milliarder kroner, og det skyldes hovedsageligt bankens engagementer på ejendomsmarkedet, herunder pantebreve. Banken har samlede udlån for 21,4 milliarder kroner, mens indlånene kun er på 14 milliarder kroner.

I løbet af forrige weekend blev Fionia Banks ledelse klar over, at banken ifølge Finanstilsynets vurdering ikke levede op til lovens krav om solvens på otte procent. Uden den kunne Fionia Bank ikke komme i betragtning til Bankpakke II. I løbet af weekenden kom en alternativ løsning med det statslige Selskabet for Finansiel Stabilitet på plads, og det betød, at Fionia Bank har fået en saltvandsindsprøjtning på en lille milliard kroner.

På trods af det blodrøde regnskab hævder banken fortsat, at den ikke er under afvikling.

Oversigt

    Oversigt