Fionia Bank: Vækst og velstand på Fyn

En analyse for Fionia Bank spår vækst og velstand på Fyn de kommende år. Ledigheden daler, boligpriserne stiger og væksten stiger især i Middelfart, Kerteminde og Odense

Dalende arbejdsløshed

Arbejdsløsheden på Fyn har siden 2000 været langt større i resten af landet, men de seneste tal fra maj 2007 viser, at der nu kun er 0,3 procent flere ledige på Fyn end i resten af landet. Fionia Bank forudser i deres analyse at forskellen vil være helt udjævnet ved udgangen af 2007, og dermed vil Fyn for første gang siden 1998 have samme arbejdsløshed som landsgennemsnittet.

- Vi har traditionelt haft mange arbejdspladser inden for industrien og landbruget, og da mange af de arbejdspladser er gået tabt, så har vi ligget lidt underdrejet i nogle år. Men det er vi kommet ud af nu, siger Jan Størup, fra Fionia Bank, der har udarbejdet analysen.

Dyrere boligere

På ejendomsmarkedet har Fyn også haltet bagud i mange år, men i de sidste to måneder er boligpriserne på Fyn steget mere end i resten af landet, og analysen forudser at boligpriserne vil stige med 10 procent på Fyn mod fem procent i resten af landet.

Vækst

Det samme billede gør sig gældende for den økonomiske vækst. Fionia Bank regner med at den fynske vækst vil nærme sig tre procent, og dermed komme på niveau med resten af landet i løbet af 2008. Det er især den dalende ledighed, der gør, at den økonomiske vækst på Fyn kommer på niveau med resten af landet.

Ujævn fremgang

Analysen peger på at den økonomiske fremgang bliver ulige fordelt på Fyn. Middelfart bliver økonomisk motor i de kommende år, men væksten bliver også pæn i Odense og Kerteminde. Derimod går den økonomiske udvikling noget langsommere i Faaborg-Midtfyn, Ærø og Langeland.

Oversigt

    Oversigt