Fionia: Business as usual

Fionia Bank fortsætter uændret, mener bankens direktør. Han erkender, at aktionærerne er sat uden for indflydelse, indtil banken har betalt milliardlån tilbage.

Selv om der skal en milliard skattekroner til for at hjælpe den fynske Fionia Bank ud af problemer, så afviser bankens direktør al snak om, at banken kaster håndklædet i ringen.

- Vi skal ikke foretage reduktioner, og vi har nu evnen til at fortsætte business as usual og gennemføre den strategi, vi har lagt, siger administrerende direktør Jørgen Bast.

Ifølge ham vil bankens kunder måske nu ligefrem opleve større muligheder for at låne penge i banken.

- Over for vores privatkunder og mindre erhvervskunder vil vi agere som en ansvarlig samarbejdspartner. Jeg håber vores kunder vil opleve, at det er med lidt større smil, at vi kan levere udlån over disken. Hvis de altså er kreditværdige, siger Jørgen Bast.

Han fortæller, at det i løbet af weekenden stod klart for bankens ledelse, at banken ifølge Finanstilsynets vurdering ikke levede op til lovens krav om solvens på otte procent. Aftalen om at få tilført en milliard, faldt endelig på plads klokken et natten til i dag.

Jørgen Bast erkender, at aktionærerne med den nye aftale for en tid er sat uden for indflydelse, fordi aktierne er pantsat og stemmeretten overgivet til det statslige selskab.

- Jeg håber, at vi i løbet af to-tre år vil være i stand til at finansiere os til anden side og dermed indfri det lån, vi har hos Selskabet for Finansiel Stabilitet. Lige så snart vi gør det, har vi frigivet stemmeretten på aktierne, og dermed kan aktionærerne gå ind med fuld indflydelse, siger Jørgen Bast.

Oversigt

    Oversigt