Fire husejere i alvorlig klemme

Fire husejere i Nr. Åby er kommet i en alvorlig juridisk klemme. Sidste år købte husejerne en række grunde af kommunen og byggede herefter parcelhuse på dem. Men senere blev det opdaget, at grundene var tjæreforurenede.

-

Fire husejere i Nr. Åby er kommet i en alvorlig juridisk klemme.

Sidste år købte husejerne en række grunde af kommunen og byggede herefter parcelhuse på dem. Men senere blev det opdaget, at grundene var tjæreforurenede. I 1969 var en gammel amtsvej nemlig blevet fjernet, men entreprenøren kørte aldrig astfalten væk men spredte det i stedet udover det bebyggede område.

I september lovede kommunen derfor at rense grunden for det giftige stads. Men siden er det kommet frem, at det er juridisk ulovligt, at kommunen betaler regningen, der løber op i 3,5 millioner kroner. Det skal amtet tage sig af. Men hos Fyns Amt vil man heller ikke hjælpe beboerne, der altså skal bo i huse, der ligger på en række usælgelige grunde.
- Det er lidt rystende. Man har jo en tro på, at de offentlige myndigheder i sidste ende er dem, man vitterligt kan regne med, siger Pia Hollendsted, der er en af de fire husejere, til TV 2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt