I det fynske folks tjeneste

Fire husejere i alvorlig klemme

Fire husejere i Nr. Åby er kommet i en alvorlig juridisk klemme. Sidste år købte husejerne en række grunde af kommunen og byggede herefter parcelhuse på dem. Men senere blev det opdaget, at grundene var tjæreforurenede.

-

Fire husejere i Nr. Åby er kommet i en alvorlig juridisk klemme.

Sidste år købte husejerne en række grunde af kommunen og byggede herefter parcelhuse på dem. Men senere blev det opdaget, at grundene var tjæreforurenede. I 1969 var en gammel amtsvej nemlig blevet fjernet, men entreprenøren kørte aldrig astfalten væk men spredte det i stedet udover det bebyggede område.

I september lovede kommunen derfor at rense grunden for det giftige stads. Men siden er det kommet frem, at det er juridisk ulovligt, at kommunen betaler regningen, der løber op i 3,5 millioner kroner. Det skal amtet tage sig af. Men hos Fyns Amt vil man heller ikke hjælpe beboerne, der altså skal bo i huse, der ligger på en række usælgelige grunde.
- Det er lidt rystende. Man har jo en tro på, at de offentlige myndigheder i sidste ende er dem, man vitterligt kan regne med, siger Pia Hollendsted, der er en af de fire husejere, til TV 2/Fyn.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.