Fire måneder gamle Abby aktuel i ny spillefilm

Filmen Mødregruppen optages i disse dage i Svendborg. På settet er blandt andre fire måneder gamle Abby.

Abby er kun fire måneder gammel, men hun har allerede erfaring som skuespiller. Inden hun fylder et år får hendes første film premiere i alle landets biografer.

Godt nok har hun ingen replikker, men hendes rolle er ikke helt uvæsentlig. 

I alt seks babyer og seks nybagte forældre er omdrejningspunktet i filmen Mødregruppen, der optages i blandt andet Svendborg - og der findes som bekendt ingen mødregruppe uden babyer. 

Kendt rolleliste

Filmen handler om to kusiner, der tilfældigvis begge har fået børn og ender i den samme mødregruppe, og det er ikke helt uproblematisk, når den ene er en rig kvinde, der er vendt hjem til Fyn fra det store udland. 

Skuespillerne samlet, inden der råbes "værsgo'". Fra venstre er det Marijana Jankovic, Martin Buch, Danica Curcic, Julie Agnete Vang, Lærke Winther og Stehanie León.
Skuespillerne samlet, inden der råbes "værsgo'". Fra venstre er det Marijana Jankovic, Martin Buch, Danica Curcic, Julie Agnete Vang, Lærke Winther og Stehanie León.
Foto: Sara Fuglsig

- Hvis man er en velhavende overklassepige fra Hong Kong og pludselig havner i en total klassisk, lokal mødregruppe midt på Fyn, er det lidt som en fish-out-of-water, forklarer instruktør Charlotte Sachs Bostrup det.

Danica Curcic, der er kendt fra Stille hjerte og Lang historie kort, spiller den hjemvendte Line. Med i Mødregruppen er også Julie Agnete Vang, Lærke Winther, Marijana Jankovic, Stephanie León og Martin Buch.

For mødregruppen er ikke kun for barnets mor.

- Måske burde en mødregruppe bare hedde en forældregruppe, for mænd bliver også forældre. Det fællesskab, der findes i en mødregruppe, er vigtigt at være en del af, uanset hvem der så har lavet børnene, siger Charlotte Sachs Bostrup.

Filmen er derfor også for fædre, forsikrer instruktøren, og mændene kan til februar næste år tage deres kærester i hånden og læne sig tilbage i biogradsæderne. 

Omkring halvdelen af os kender til det at være med i en mødregruppe. Nu bliver der lavet en film om det særlige fællesskab. Mødregrupper kan nemlig betyde mere end man tror - både for kvinder, mænd og babyer.
Fotograf: Flemming Ellegaard

Oversigt

    Oversigt