Fire store papegøjer stjålet fra Odense Zoo

Odense Zoo har haft temmelig uventede gæster i løbet af natten til fredag. De har stjålet fire store araer.

Opdateret klokken 13.35 med fakta om tyveriet

Fire papegøjer af arten hyacintaraer er natten til fredag blevet stjålet fra Odense Zoo.

Det skriver zoo'en på sin facebookside.

- Vi har i nat haft ubudne gæster i haven, der har stjålet vores 4 hyacinth raer. Araerne er meget værdifulde og er stærkt truet i naturen.

Hyacinth araen er verdens største papegøje og kan skrige meget højt. Har du hørt eller set noget mistænkeligt, må du meget gerne kontakte politiet på telefon 114, skriver Odense Zoo på deres facebookside.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ifølge vagtchefen hos Fyns Politi, Søren Frederiksen, er de fire stjålne papegøjer to hanner og to hunner. De er cirka en meter høje og er koboltblå og har gule ringe om øjenene.

Fuglene blev stjålet i tidsrummet mellem torsdag klokken 16.00 og fredag klokken 07.30. En eller flere tyve har skåret hul i en plade ind til papegøjernes stald og fjernet fuglene ad den vej, oplyser Søren Frederiksen, som betegner tyveriet som sjældent:

- Det atypisk, når man målrettet går efter en bestemt fugleart, så det er i nogle helt særlige miljøer man bevæger sig i, hvis man skal afsætte sådan en papegøje.

Hyacintaraen er verdens største papegøje med en længde på helt op til en meter og et vingefang på op til 1,2 meter. 

Araen er stærkt truet og jages på grund af dens flotte fjerdragt. Odense Zoo deltager med andre europæiske zoologiske haver i et internationalt avlssamarbejde, hvor fuglene udveksles.

Nina Collatz Christensen, zoolog i Odense Zoo, vurderer, at den eller de personer, der har taget papegøjerne, er vant til at håndtere fugle:

- Hyacintaraen er en stor fugl, og den kan klippe en finger af med sit næb. Det er kun folk, der ved, hvad de gør, der kan håndtere dem, siger Nina Collatz til TV 2.

Stjålen fugl blev leveret tilbage

Det er ikke første gang, at nogen har brudt ind i den zoologiske have, for at stjæle hyacintaraer.

- Sidste gang det skete, der var der så meget dækning af det, at tyven valgte at levere fuglen tilbage. Så lige pludselig stod den i et bur udenfor zoo, fortæller Nina Collatz Christensen.

- Og det er selvfølgelig også min drøm, at det sker igen.

Der er endnu ikke fundet vidner til det spektakulære tyveri, men ved du noget så kontakt Fyns Politi på 114.

Oversigt

    Oversigt