I det fynske folks tjeneste

Fire ugers fængsel for tyveri

En 46-årig blev onsdag varetægtsfængslet fire uger tyveri. Manden er misbruger og har derfor haft brug for pengene til at skaffe sig stoffer.

Den 46-årige mand har tilstået et indbrud i en villa i Svendborg mellem den 5. og 6. august. Her har han stjålet en computer og smykker til en værdi af omkring 15.000 kroner.

- Da politiet anholdt ham, fandt de desuden tøj med prismærkerne i, og manden har også tilstået at han have stjålet det, fortæller anklager Flemming Høj Larsen.

Tyveriet gemmer på en trist historie om en mand, som i sin ungdom tilhørte misbrugsmiljøet. Efter ti år uden stoffer og hvor manden fik kone og børn, røg han i december sidste år tilbage i sit misbrug.

Det er endnu ikke besluttet, om manden bliver sat på fri fod, eller om han skal i en eller anden form for behandling, når han har udstået sin straf.

- Kriminalforsorgen skal kigge på, hvad der så skal ske med ham, når de fire uger er ovre. De laver en personundersøgelse ham, og så vurderer man derefter, fortæller anklager Flemming Høj Larsen.

Ved du noget? Så send os et tip