I det fynske folks tjeneste

Firma taber kun tusinder på millionkup

Trods et røverudbytte på 62 millioner kr. bliver regningen for danmarkshistoriens største røveri på under en million kr. for offerfirmaet.

Selvom maskerede røvere i august sidste år slap væk med 62 millioner kr. fra Dansk Værdihåndtering i Brøndby, så ender regningen langt lavere for firmaet, der ved røveriet fik braget en gummiged gennem muren til en optællingscentral

Ifølge en opgørelse fra Dansk Værdihåndtering kommer kuppet til at koste firmaet en selvrisiko på 600.000 kr. samt 283.000 til reparationer af bl.a. det massive hul i væggen efter gummigeden.

Så "billigt" slipper forsikringsselskabet dog ikke.

Ifølge samme opgørelse har rekordrøveriet nemlig kostet knap 71 millioner kroner, når renter og reparationer medregnes.

Trods massiv efterforskning af det store røveri er det kun lykkedes politiet at finde fire millioner fra kuppet.

De lå gravet ned i en kvindes have i Odense sammen med en 9mm-pistol af mærket Glock.

Kvinden, der var kæreste med en franskmand med nordafrikansk baggrund, har forklaret, at kæresten tvang hende til at gemme pengene og pistolen.

Hun er siden blevet idømt tre års fængsel for hæleri, mens den franske kæreste nu er anklaget for at være hovedmanden bag røveriet.

Sagen mod franskmanden og 13 andre mænd forventes afsluttet til september, hvor de ud over en fængselsdom på op til 15 år risikerer et erstatningskrav på de mange forsvundne millioner.