Fischer Boel ud af russisk svinefarm

Den kommende EU-kommissær Mariann Fischer Boels mand, Hans Fischer Boel fra Munkebo, er trådt ud af selskabet Agripo Holding ApS, der står bag et svineprojekt i Rusland, i august. Det oplyser direktør i Agripo, Torben Thomsen.

-

Den kommende EU-kommissær Mariann Fischer Boels mand, Hans Fischer Boel fra Munkebo, er trådt ud af selskabet Agripo Holding ApS, der står bag en svineprojekt i Rusland, i august. Det oplyste direktør i Agripo, Torben Thomsen, lørdag morgen på vej til Rusland

Hans Fischer Boels plads i selskabet er overtaget af direktør i udlejningsfirmaet L\'easy, Niels Thorborg, der bor i Odense, oplyser Torben Thomsen. Ifølge Torben Thomsen var det Hans Fischer Boel selv, der bad om at træde ud af selskabet.

- På et møde i august - jeg tror det var den 2. eller 3. - sagde Hans Fischer Boel, at han gerne ville ud af selskabet, fordi der var så mange problemer for både selskabet og for ham selv. Vores svar var, at Niels Thorborg kunne overtage hans plads. Det er sket, men det er endnu ikke registreret i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, siger Torben Thomsen til Ritzau.

Spørgsmålet om Hans Fischer Boels forretningsmæssige forhold blev interessant, da dagbladet Politiken skrev, at Mariann Fischer Boel \"tav om sin farm i Rusland\". Avisen citerede Torben Thomsen for at sige, at Hans Fischer Boel fortsat var med i ejerkredsen, selv om Mariann Fischer Boel sagde det modsatte. Avisen satte derefter spørgsmålstegn ved den redegørelse, som Mariann Fischer Boels revisor lavede i samarbejde med Statsministeriet om den kommende EU-kommissærens tilknytning til driften og indtægterne fra de tre landbrug, som parret ejer i fællesskab eller hvor for sig.

Det er uklart, om Hans Fischer Boels medejerskab reelt var ophævet, da erklæringen blev skrevet. Seniorkonsulent Hans Aage Rasmussen, der arbejder i den fynske landboforening Patriotisk Selskab og som skrev revisorerklæringen om Mariann Fischer Boels landbrugsaktiver, ønskede lørdag formiddag ikke at sige, om Hans Fischer Boel reelt var trådt ud af Agripo, da han skrev erklæringen.

- Jeg har ingen kommentarer, lød Hans Aage Rasmussen svar på spørgsmål om Boel-sagen.

Professor Lars Bo Langsted mener, at den russiske bedrift burde have været nævnt i revisorerklæringen.

- Det er jo ikke en erklæring om de gode viljer. Det er en erklæring om kolde fakta, og der burde have fremgået, hvis der har været et ejerskab, siger Lars Bo Langsted til Radioavisen.

 Hvis Hans Fischer Boel var på vej ud, da erklæringen blev skrevet, burde det have fremgået af erklæringen, mener Lars Bo Langsted.

Oversigt

    Oversigt