Fischer og Eriksen scorer i Ajax' mesterskabsfest

Ajax blev hollandsk mester i fodbold på en dag, hvor både Christian Eriksen og Viktor Fischer scorede.

Der var danske fødder bag to mål, da fodboldklubben Ajax fra Amsterdam søndag vandt det hollandske mesterskab for tredje år i træk.

Ajax vandt 5-0 hjemme over bundproppen Willem II, og både Christian Eriksen og Viktor Fischer kom på scoringstavlen.

Mens Willem II rykker ud af Æresdivisisionen, så kan Ajax-spillerne fejre klubbens 32. mesterskab.

Amsterdam Arena var klædt på til fest fra start, og de fleste forventede da også, at Ajax ville køre ligaens suverænt dårligste udehold midt over.

Kolbeinn Sigthorsson bragte hjemmeholdet foran efter 10 minutter, og midt i første halvleg kom Christian Eriksen på måltavlen.

Danskeren stod for et indlæg, som muligvis blev snittet videre i mål af holdkammeraten Siem de Jong, men Eriksen blev noteret for 2-0-scoringen og sit 10. ligamål i sæsonen.

Ajax indledte kampen med Lasse Schöne, Viktor Fischer og Christian Eriksen i startopstillingen.

Christian Poulsen blev skiftet ind efter pausen i stedet for Lasse Schöne, mens Viktor Fischer lod sig udskifte efter 74 minutters spil.

Kort forinden havde også Viktor Fischer scoret sit 10. ligamål i denne sæson, da han konverterede Ryan Babels tværaflevering til 3-0-scoringen.

Siem de Jong scorede til 4-0 ni minutter før tid, da han bugserede et indlæg i mål med armen.

Til sidst scorede indskiftede Danny Hoesen efter oplæg fra Christian Eriksen.

Der resterer en runde af Æresdivisionen, mens Ajax kan med 73 point ikke længere indhentes.

Ud over de tidligere nævnte har Ajax også Nicolai Boilesen og Lucas Andersen som danske islæt i truppen.