Fiskere kræver tobisfiskeri genåbnet

På et stormøde i Middelfart krævede et par hundrede fiskere det lukkede tobisfiskeri genåbnet straks. Men fødevareministeren kan ikke love flere fisk nu.

De danske industrifiskere kræver fangsten af industrifisken tobis genoptaget straks, efter at fiskeriet blev lukket for ti dage siden. Samtidig kræver fiskerne en bedre og mere langsigtet regulering af fiskeriet.

Danmarks Fiskeriforenings formand Flemming Kristensen krævede fredag på et stormøde i Middelfart, at det indførte stop øjeblikkeligt bliver ophævet.

- Der er masser af tobis, og det indførte stop er slet ikke i overensstemmelse med virkeligheden. De seneste oplysninger viser, at der er tale om en total fejlbedømmelse af bestandens størrelse og tilstand. Derfor kræver vi, at EU med det samme øger tobiskvoten og ophæver det indførte fiskeristop, sagde Flemming Kristensen. Han var så berørt af situationen, at han grådkvalt måtte afbryde sin afsluttende tale til forsamlingen.

Fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) sagde, at han forstod de utilfredse fiskere, man han kunne desværre ikke love flere fisk her og nu.

Oversigt

    Oversigt