Fixerum har reddet liv

100 stofmisbrugere har indtil videre benyttet sig af fixerummet i Odense. En enkelt har fået en overdosis og ville have været død, hvis det var sket på gaden, fortæller korshærslederen.

Der er små gule spande til kanyler og uddannet personale, der kan give råd, hjælp og vejledning. I stofindtagelsesrummet i Pantheonsgade har narkomaner mulighed for at indtage stoffer under ordnede forhold.

Og der har været stor interesse for det såkaldte fixerum, siden det blev åbnet for to måneder siden. Indtil videre har 100 forskellige stofmisbrugere brugt rummet i alt 959 gange.

- Det er gået ud over alle forventninger, siger Heinz Wolf, der er korshærsleder i Kirkens Korshærs varmestue.

- Fra dag ét har der været masser af misbrugere, der har haft lyst til at bruge rummet, så vi kunne ikke have håbet på en bedre start, siger han.

Ifølge Heinz Wolf betyder fixerummet, at misbrugerne får et mere værdigt liv.

- Det, at de slipper for at sidde i opgange og baggårde, gør, at de har meget mere ro til at indtage stoffet, og at det foregår på en mere skadesreducerende måde, siger han.

Siden åbningen af fixerummet har der været ét tilfælde, hvor en misbruger har fået en overdosis. Hvis ikke misbrugeren havde været i fixerummet, ville vedkommende formentlig være død i dag, fortæller Heinz Wolf.

- Vi har også haft nogle allergiske reaktioner og stofpsykoser, så det har jo allerede været meget alvorligt for nogle, og det har vi kunne afhjælpe med personalet i rummet, siger han.

Oversigt

    Oversigt