Fjelsted i DM-finalen efter gigantisk drama: Som at se 'Desperate Housewifes'

Det var et usædvanligt drama, da semifinalen i Metal Speedway League fredag blev afgjort på allersidste omgang i omkørsel. Holsted Tigers sneg sig med i finalen sammen med suveræne Team Fjelsted.

Fynske Team Fjelsted var de øvrige tre teams overlegne, da der fredag aften blev kørt semifinaler ved DM i speedway på slaggerne på Varde Motor Arena.

Det stod hurtigt klart, at vestfynboerne, og især Peter Kildemand, var de stærkeste, men de tre øvrige deltagere i semifinalen - Esbjerg Vikings, Holsted Tigers og Holstebro Elite - udkæmpede en duel, der udviklede sig til et sjældent set drama i dansk speedway.

Det hele kulminerede, da Holsted Tigers efter heat 19 – med tre heats tilbage – protesterede over Esbjergs brug af en såkaldt taktisk reserve. 

Ifølge reglementet må denne indsættes, når et hold er bagud med seks point og ligger sidst i matchen, men på holdledermødet før matchen var kun de seks point blevet nævnt, og der opstod derfor diskussion om en situation, hvor Esbjerg havde brugt taktisk reserve fra tredjepladsen, men bagud med mere end de seks point.

På det tidspunkt var Holsted sidst i matchen med 25 point, mens Holstebro og Esbjerg havde 26 point.

Drama og omkørsel

Protesten blev afvist, og tre heats senere endte det hele med et drama af et 22. og sidste heat, hvor en sidste-øjebliks overhaling fra Holstebros Kenneth Bjerre på Holsteds Bjarne Pedersen, sendte Holsted og Esbjerg ud i en omkørsel – det såkaldte skilleheat med én kører fra hver klub efter frit valg.

quote Nu har jeg fået første afsnit af 'Desperate Housewives', så kan jeg køre hjem og tage nummer to, når vi er færdige

Morten Svendsen, holdleder, Team Fjelsted

Her lavede Esbjergs Rene Bach starten og førte de første tre omgange, før polske Krzystof Buczkowski kørte helt ude i det bløde underlag og fik masser af bid, så han på sidste omgang overhalede og sikrede Holsted sejren og pladsen i DM-finalen på onsdag i Slangerup.

'Som at se Desperate Housewives'

Da situationen indtraf, var Team Fjelsted allerede trukket fra de øvrige hold og lå til en plads i DM-finalen. Derfor kunne fynboerne med ro i sindet overvære dramatikken fra sidelinjen. 

- Der er nogen, der gør hvad som helst for at vinde. Det kender vi Holsted godt nok til, at der altid er én derovre, der har travlt med. Jeg må grine lidt af det. Nu har jeg fået første afsnit af 'Desperate Housewives', så kan jeg køre hjem og tage nummer to, når vi er færdige, tilføjede holdleder hos Team Fjelsted, Morten Svendsen, med stort overskud, til TV 2 Sport

Peter Kildemand-show

Holsted, Esbjerg og Holstebro blev alle statister i et Team Fjelsted-show, hvor sejren i semifinalen – ikke teoretisk men i praksis - stort set var sikret omkring halvvejs i matchen, da fynboerne havde knap dobbelt så mange point som de tre konkurrenter.

Team Fjelsteds kaptajn Peter Kildemand blev matchens helt store profil med maksimumpoint 15, selvom Danmarks enlige Grand Prix-kører kørte et heat færre end seks andre kørere. 

- Han var forrygende, og viste vejen for os i en god, gedigen og helstøbt holdindsats, hvor vi ikke behøvede at satse, men ofte kunne køre sikkert efter to point i stedet for at jagte og risikere uheld og skader. Patrick Hougaard gjorde det også glimrende, og ham skal vi bruge i finalen på onsdag, siger Team Fjelsteds sportschef Morten Svendsen, som håber at DM-værterne Slangerup sad foran fjernsynet og kiggede med.

- Vi kan godt lave noget stort derovre, siger sportschefen i en pressemeddelelse. 

Resultater af semifinalen

Oversigt

    Oversigt