Fjord & Bælts dyr bragt i sikkerhed

Risikoen for en dramatisk oversvømmelse søndag aften og nat har fået Fjord & Bælt i Kerteminde til at bringe sine marsvin og sæler i sikkerhed.

Hvis prognoserne for nattens oversvømmelse holder, vil vandet stige halvanden meter i Fjord & Bælts bassiner, og derfor er de blevet flyttet til et midlertidigt anlæg.

- Vi har været i gang med at renovere og bygge om, og til det brug fik vi lavet et midlertidigt anlæg til dyrene. Det har vi stadigvæk, så da varslerne begyndte at komme besluttede vi at flytte dem derover, siger Jakob Højer Kristensen, Fjord & Bælt.

Selvom marsvin og sæler jo ikke har noget imod vand, så vil vandet komme så voldsomt, at de kan tage skade:

- Hvis det går, som de forudsiger, vil der komme 10 centimeter vand i timen. Det bliver ligesom en flod. Og hvis vandet stiger halvanden meter, vil de få adgang til gangstier og andre steder, de ikke kender. Det kan blive farligt for dem, siger Jakob Højer Kristensen.

Han frygter desuden at Fjord & Bælts kontorer vil stå under vand, hvis prognoserne holder.

- Skulle der komme mere end ventet, kan det gå hen og bliver endog meget dramatisk, slutter han.

- Vi har været i gang med at renovere og bygge om, og til det brug fik vi lavet et midlertidigt anlæg til dyrene. Det har vi stadigvæk, så da varslerne begyndte at komme besluttede vi at flytte dem derover, siger chefbiolog Jakob Højer Kristensen, Fjord & Bælt.

Oversigt

    Oversigt