Tager til VM på lørdag: Jonas er europæisk mester, men få kender hans sport

På lørdag tager Jonas Fog Jensen til VM i Flagfootball i Jerusalem. En sport han elsker, men som meget få har kendskab til.

Men manges øjne måske er rettet mod den første kamp til dette års VM i Håndbold for kvinder, når de møder Tunesien 20.30 torsdag, så er to fynske sportsudøvere også ved at gøre sig klar til et helt andet verdensmesterskab.

quote Jeg er hammervild med den her sport, og sammenholdet er helt unikt

Jonas Fog Jensen, landsholdspiller

Jonas Fog Jensen er den ene af de to, der tager til Jerusalem for at deltage ved VM i Flagfootball sammen med resten af det danske landshold, der består af 15 spillere.

- Vi er rigtig gode i Danmark, og holdets forventning og mål er at komme på førstepladsen, siger Jonas Fog Jensen, der til dagligt spiller for Odense Badgers og på landsholdet.

Flagfootball er en form for amerikansk fodbold uden tacklinger, færre spillere inde og en mindre bane. 

Én af få

Ved EM i Jerusalem i 2019 erhvervede landsholdet sig en førsteplads, da holdet vandt over Italien, og ved VM i Panama i 2018 kom landsholdet på tredjepladsen. Men på trods af de store sejre, er der mange, der aldrig har hørt om sporten.

Og Jonas Fog Jensen er en af få, der dyrker sporten i Danmark. Odense Badgers er det eneste hold af flagfootball-spillere vest for Sjælland, og de seneste seks til syv år er der sket et fald i antallet af spillere. 

Flagfootball er en mindre voldelig udgave af amerikansk fodbold.
Flagfootball er en mindre voldelig udgave af amerikansk fodbold.
Foto: Privat

- Jeg er hammervild med den her sport, og sammenholdet er helt unikt, siger Jonas Fog Jensen, der har spillet i cirka ti år.

Klar til OL

I Danmark er der få, der dyrker og kender sportsgrenen, selvom landsholdet laver flotte resultater. Men nu kan sporten måske komme ind på lystavlen hos flere, fa flagfootball kan blive en OL disciplin i 2028.

- Det er kæmpestort, og det kunne virkelig give noget. Men det ærgrer mig, at det ikke er sket før, siger han.

For Jonas Fog Jensen er 31 år og har svært ved at se, at han skal spille på landsholdet om syv år - eller at der overhovedet er spillere nok. Men for nu glæder han sig over at skulle deltage ved verdensmesterskabet i næste uge.

- Jeg glæder mig og regner med, at vi får en god placering. Ellers bliver det en kæmpe skuffelse. Og så er jeg klar til at tage til OL om syv år som spiller, træner eller dommer, hvis jeg bliver tilbudt det, siger han.