Flamingoby smadret

En flamingoby i Kongens Have, opført af 41 fynske gymasieelever, fik blot to dage at leve i. Nu er den ødelagt og brændt ned af ukendte gerningsmænd.

De 41 gymnasieelever har brugt en måned på at lave byen i flamingo. Torsdag morgen blev de mange forskellige bygningsværker stillet op i Kongens Have. Nu, to dage efter, ligger flamingo-skulpturerne smadret og nogle brændt rundt omkring i Kongens have.

Eleverne på billedkunstlinierne på Sct. Knuds Gymnasium i Odense og på Svendborg og Nyborg gymnasier skulle tage afsæt i deres egen by.

Ideen til projektet stammer fra Kunsthallen Brandts, og kunstformidler Birgitte Kjøller er chokeret over at høre om hærværket.

- Hvor er det bare for meget og utroligt, at man ikke kan lave noget i det offentlige rum, uden det bliver smadret. Jeg forstår slet ikke, at folk ikke har den respekt for, hvad unge mennesker har brugt lang tid på.

Hvornår ødelæggelserne er foregået, og hvem der står bag, er uvist, men Birgitte Kjøller gik i går en tur i Kongens Have og fotograferede samtlige skulpturer.

- Og der stod mange unge mennesker og lod sig fotografere sammen med skulpturerne, fortæller hun.

Kunstner Henrik Lindberg har været professionel assistance under hele processen. Han ærgrer sig over hærværket.

- Det må være nogen, der har brug for opmærksomhed, der har gjort det. Vi havde en forventning om, at det kunne ske, men håbet, at udstillingen kunne stå lidt længere.

Det var meningen, at udstillingen skulle rejse videre til Svendborg og Nyborg.

- Nu må vi lave det til en fotoinstallation i stedet, så på den måde er det overhovedet ikke spildt. Det nåede at blive realiseret og en succes, siger Birgitte Kjøller, inden hun nu selv tager ned til Kongens Have og tager et overblik over skaderne.

Fyns Politi er interesseret i at høre fra personer, der har set eller hørt noget på telefonnummer 114.

Oversigt

    Oversigt