Flere betjente udsættes for vold

Et stigende antal betjente udsættes for vold og trusler. Seneste skete det på Fyn i nat, hvor en 47-årig truede med at dræbe betjente og angreb en af dem med et kosteskaft.

Antallet af borgere, der sigtes for vold mod betjente er steg med 12,5 procent. I 2013 var der på landsplan 750 sigtelser mens der sidste år var 844. Det svarer til knap tre hændelser hver eneste dag.

Et af de seneste i rækken kom i nat, hvor en betjent blev angrebet med blandt andet et kosteskaft. Det skete efter flere timers forhandling med en 47-årig mand, der med en pistol i hånden nægtede at forlade sit hus. Politiet var ankommet til stedet for at hente ham, fordi han var udeblevet fra en fogedsag.

Efter at have forsøgt sig med både dialog og tåregas for at få manden ud, besluttede betjentene sig at trænge ind i huset - det var i den forbindelse, manden angreb dem. Han er mandag blevet fremstillet i grundlovsforhør og sigtet efter straffelovens § 119 om vold og trusler mod tjenestemand i funktion - det kan give op til halvandet års fængsel.

Oversigt

    Oversigt