I det fynske folks tjeneste

Flere bilister dropper service-tjekket

Et stigende antal bilister vælger at udsætte eller helt at droppe service-tjekket af deres bil. Det viser en rundringning, som TV 2/FYN har foretaget dagen før, at mange danskere kører på sommerferie.

Tv-stationen har fredag ringet til 22 fynske autoværksteder. Og 15 af de 22 værksteder oplever, at bilister i langt højere grad end tidligere enten helt dropper eller udsætter service-tjekket.
- Det er blevet normalt at droppe service-tjekket. Det er trenden, siger Karl Ejnar Nielsen, der er indehaver af K.E. Automobiler i Svendborg.

Tendensen fra Svendborg bekræftes af autoværksteder i Odense, Faaborg, Nyborg, Middelfart og Ringe.
- Det er en kedelig tendens, som er blevet mere udbredt gennem årene, siger Poul Erik Nielsen fra Poul Eriks Dækcenter i Ringe til TV 2/FYN.

Hos Rådet for Sikker Trafik opfordrer de bilister til at overholde deres service-tjek.
- Det er rigtigt dumt og uklogt, og det er en ærgerlig tendens, for der er en sikkerhedsrisiko, hvis man bliver ved med at udskyde sit service-eftersyn. Der kan sagtens være noget mekanisk galt med bilen, som man ikke er opmærksom på, siger direktør Anders Rosbo til TV 2/FYN.

Autoværkstederne oplever, at det er finanskrisen, der får bilister til at spare service-tjekket væk.

Tidligere var det samtidig normalt, at man fik tjekket bilen inden, man skulle køre ud på sommerferie til et sted i Danmark eller udlandet. Men hos flere autoværksteder er der nu længere mellem den slags eftersyn.
- For år tilbage havde vi altid mange sommertjek. I dag er det ikke så normalt, siger Poul Erik Nielsen.

Flere af autoværkstederne oplever samtidig, at det manglende servicetjek i sidste ende kan koste en langt dyrere regning. Dét, der kunne være taget i opløbet, ender med tiden i en dyr reparation.

Ved du noget? Så send os et tip