Flere bilister får konfiskeret bilen

Fyns Politi har fået nye muligheder for at tage bilen fra spritbilister og bilister uden kørekort. Aldrig før har politiet konfiskeret så mange biler.

Adam Kilman står ude foran Retten i Odense med en smøg i hånden. Han er blevet taget af politiet for at køre i bil, selvom han for tre år siden mistede kørekortet på grund af spirituskørsel.

 

Han blev fradømt retten til at køre bil i tre år. Men i januar blev han for tredje gang taget i at køre bil alligevel.

 

I sager som denne har politiet fået nye muligheder for at konfiskere synderens bil.

 

- Det er i sager, hvor for eksempel bilister har kørt i bil uden at have kørekort. Enten fordi de aldrig har taget et kørekort, eller fordi det er blevet taget fra dem i forbindelse med nogle færdselssager, siger Leon Sørensen, der er vicepolitikommissær ved Fyns Politi.

 

- I den type sager kan man konfiskere bilen, der bliver brugt, og det kan man også i sager, hvor man er påvirket enten af spiritus eller narkotika, siger Leon Sørensen.

 

På en hemmelig adresse på Fyn står alle de konfiskerede biler på rad og række. Fyns Politi har konfiskeret rigtig mange biler, efter de nye regler blev indført for godt et år siden.

 

- I 2012 var der omkring 170 biler, der blev konfiskeret, fortæller Leon Sørensen.

N12 konfiskering

Inden dagens retsmøde frygter Adam Kilman allermest, at han ikke kan få sit kørekort tilbage, når fradømmelsesperioden udløber til april.

 

Men da dommen lyder, kan han ånde lettet op: Han får 20 dages fængsel, og bilen bliver konfiskeret.

 

- Pyt med bilen. Bare jeg kan generhverve kørekortet, og det kan jeg, så jeg er tilfreds, siger Adam Kilman.

 

Når sagen er afgjort bliver der gjort kort proces.

 

- Når retten har bestemt, at bilen skal endelig konfiskeres, så bliver bilen enten solgt på auktion, hvis den har en værdi, og hvis ikke den har nogen værdi, så bliver den skrottet, siger Leon Sørensen.

 

Men selvom Adam Kilmans bil skal konfiskeres, så mener han, at den nye regel er i orden.

- Det synes jeg. Det rammer én på pungen. Selvom du køber en ny bil til 5.000, så mister du den, du købte til 10.000 eller 20.000, siger han.

Oversigt

    Oversigt