I det fynske folks tjeneste

Flere blokader ved Storebælt

Blokade ved Storebælt

Blokaderne breder sig. Ved Storebæltsbroen stoppes lastbiler på vej mod Fyn i højre vognbane ved Korsør.

En gruppe lastbilchauffører er utilfredse med kørehviletids-bestemmelserne og størrelsen af de bøder, de idømmes ved selv minimale overtrædelser.

Søndag aften og tidligt mandag blokerede de for al godstrafik i en række danske færgehavne og motorvejsbroer.

Ingen opbakning fra faglige organisationer

Faglige organisationer på chaufførområdet har taget afstand fra blokaderne, som kommer midt i en dialog med justitsminister Lene Espersen (K).

Organisationen I/A-gruppen, der repræsenterer mange eksportchauffører, bakker ikke op om blokaderne. De oplyser, at man er indkaldt til møde med ministeren senere på måneden om køre- og hviletidsbestemmelserne.

Man vurderer i organisationen, at det kan være svært at få politikere og minister i tale midt i valgkampen og frygter for de fremtidige møder i ministeriet. Samtidig mener man dog, at de såkaldte "dummebøder" til chaufførerne for banale fejl skal væk.

"Det psykiske pres, som chauffører og vognmænd arbejder under, er helt umenneskeligt", hedder det i en udtalelse fra I/A-gruppen. Man henviser til, at de er helt overladt til den kontrollerende politimands lune, og at selv små, banale fejl kan koste kørekortet.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.