Flere blokader ved Storebælt

Blokaderne breder sig. Ved Storebæltsbroen stoppes lastbiler på vej mod Fyn i højre vognbane ved Korsør.

En gruppe lastbilchauffører er utilfredse med kørehviletids-bestemmelserne og størrelsen af de bøder, de idømmes ved selv minimale overtrædelser.

Søndag aften og tidligt mandag blokerede de for al godstrafik i en række danske færgehavne og motorvejsbroer.

Ingen opbakning fra faglige organisationer

Faglige organisationer på chaufførområdet har taget afstand fra blokaderne, som kommer midt i en dialog med justitsminister Lene Espersen (K).

Organisationen I/A-gruppen, der repræsenterer mange eksportchauffører, bakker ikke op om blokaderne. De oplyser, at man er indkaldt til møde med ministeren senere på måneden om køre- og hviletidsbestemmelserne.

Man vurderer i organisationen, at det kan være svært at få politikere og minister i tale midt i valgkampen og frygter for de fremtidige møder i ministeriet. Samtidig mener man dog, at de såkaldte "dummebøder" til chaufførerne for banale fejl skal væk.

"Det psykiske pres, som chauffører og vognmænd arbejder under, er helt umenneskeligt", hedder det i en udtalelse fra I/A-gruppen. Man henviser til, at de er helt overladt til den kontrollerende politimands lune, og at selv små, banale fejl kan koste kørekortet.

Oversigt

    Oversigt