I det fynske folks tjeneste

Flere boliger til salg på nettet i Syddanmark

Antallet af boliger til salg på nettet falder. Dog ikke i Region Syddanmark, her er flere huse til salg på villavejene.

Skal man købe ny bolig, er der mindre at vælge mellem på internettet end for et år siden. Ved udgangen af april var der 58.757 ejerboliger at vælge mellem - et fald på 3900 på et år, viser tal fra Realkreditrådet.

På landsplan var der 39.574 parcel- og rækkehuse, 9411 ejerlejligheder og 9772 fritidshuse til salg ved udgangen af april. Og faldet gælder alle boligtyper.

Udviklingen har været anført af Region Hovedstaden. Her er udvalget af parcel- og rækkehuse reduceret mest markant, mens der i Region Nordjylland og Region Syddanmark er flere huse til salg på villavejene.

At der er færre "til salg"-skilte skyldes både begrænset tilgang af nye boliger til salg og en højere handelsaktivitet i forhold til sidste år.

- Tendensen er tydeligst i Region Hovedstaden. 9 ud af 10 parcel- og rækkehuse, der er gledet ud af boligudbuddet, er beliggende her. Samlet set er der dog stadig rigeligt at vælge mellem, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Efter en længere periode med fald har de gennemsnitlige udbudspriser stabiliseret sig.

Et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. står udbudt til 2.130.000 kroner, mens en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvm. koster 1.780.000 kroner.