I det fynske folks tjeneste

Flere bykonger på Fyn

Fyn har fået flere magtfulde mænd. I hele ti ud af de 32 kommuner sidder borgmesteren nu på det absolutte flertal og kan kalde sig bykonge.

-

Fyn har fået flere magtfulde mænd. I hele ti ud af de 32 kommuner sidder borgmesteren nu på det absolutte flertal og kan kalde sig bykonge.


Den mest suveræne bykonge finder man i Munkebo, hvor Palle Hansborg-Sørensen (S) har 9 ud af 13 mandater. Han havde dog også flertal før valget.


Også i Tommerup (S), Ringe (V) og Broby (V) fortsætter borgmestrene med at have absolut flertal.


Seks nye højborge
I andre seks fynske kommuner har vælgerne - i modsætning til før valget - besluttet at overlade magten til et enkelt parti.


Et kanon-valg for borgmester Karsten Landro i Marstal har fordoblet De Konservatives mandattal fra tre til seks ud af de 11 i kommunalbestyrelsen.


Også Knud Gether fra Borgerlisten har absolut flertal i sin kommune: Sydlangelands. 


Et af de få steder, hvor Socialdemokratiet er gået frem, er Middelfart. Her kan Steen Dahlstrøm (S) nu kan kalde sig bykonge. Han har 10 af de 19 mandater.


I Gudme har Venstre fået det absolutte flertal. Som ny borgmester har Lars Erik Hornemann en solid platform for de næste fire år.


Fintællingen i Otterup gjorde Bent Dyssemark (V) til sejrherre. I stedet for at have otte af 17 mandater har han nu 9 mandater.


Den sidste bykonge på Fyn er Erik Christensen (S), der nu sidder suverænt på magten i Ullerslev. Socialdemokratiet har fået otte ud af 13 mandater. 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.