Flere fattige områder i Odense

Odense Vest er en af Danmarks fattigste områder, og Odense NØ og Odense C er også blandt de kvarterer i landet, hvor indbyggerne tjener færrest penge. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

-

Odense Vest er en af Danmarks fattigste områder, og Odense NØ og Odense C hører også til blandt de områder i landet, hvor indbyggerne tjener færrest penge. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.


Bolbro, Vollsmose og Odense Centrum. Tre områder på Fyn, hvor den gennemsnitlige husstandsindkomst er helt i bund. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik placerer postnumrene 5200, 5250 og 5000 på en top-ti over de laveste indtægter i Danmark. 5200 Odense V har en gennemsnitlig husstandsindkomst på 240.000 kr. om året, og det placerer området som nummer tre på listen over landets bundskrabere. Odense NØ er nummer syv med 264.000 kr. om året, og i Odense C tjener en odenseansk husstand i gennemsnit 266.000 kr. om året.


De tre Odense postnumre skraber bunden sammen med postnumre fra København, sejerø og Fejø.


På top-ti over de områder, hvor husstandene tjener mest indeholder næsten udelukkende postnumre fra Nordsjælland, og der er ingen fynske postnumre på listen.


I Rungsted Kyst tjener de 3 en halv gange så meget om året  som i Odense V, nemlig 864.000 kr. om året.

Oversigt

    Oversigt