Flere fynboer skal bruge nabohjælp

Lidt over 1000 fynboer er i dag tilmeldt ordningen med nabohjælp for at forhindre indbrud i deres hjem. Nu vil Fyns Politi have endnu flere fynboer med i netværket, der skal forhindre indbrud.

Vinterferien står for døren, og både vintermørket og ferietomme boliger er noget, der tiltaler indbrudstyvene. Et nyt elektronisk samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden skal nu gøre det meget mere besværligt for indbrudstyvene.

- Nabohjælp er effektivt, når det drejer sig om, at forebygge indbrud. Undersøgelser peger på, at det kan forhindre op til hvert fjerde indbrud, og derfor er vi meget glade for det nye Nabohjælp fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden. Vi håber, at borgerne sørger for at tilmelde sig på nabohjælp.dk og derved får organiseret sig rundt omkring i boligkvartererne. Politiet har fortsat et stort fokus på indbrudsområdet, men det kan altså også svare sig for borgerne at hjælpe hinanden med at passe på deres boliger - især nu med vinterferien lige om hjørnet, siger politidirektør Poul Løhde fra Fyns Politi.

Nabohjælen fungerer ved at man går ind på www.nabohjælp.dk og tilmelder sig netværket. Herefter kan man knytte sig sammen med naboer og så kan alle i netværket holde styr på hvem der er hjemme hvornår. På landsplan har 12.000 danskere meldt sig til, og på Fyn er 1.050 forløbig med i ordningen.

- Det skaber tryghed, at systemet automatisk giver besked, når man selv eller naboen er ude at rejse. Og så er Nabohjælp med til at sætte ekstra fokus på, at vi skal passe på hinanden og holde øje med hinandens ting. Mit mål er at få mindst 2-3 naboer mere med i netværket, siger Hans Ove Sørensen, der havde indbrud for 10 år siden ved højlys dag.

- Selv om det er over 10 år siden, så sidder det stadig i baghovedet, og jeg tjekker for eksempel lige bagdøren, hver gang jeg kommer hjem. Derfor tog jeg initiativ til at starte et nabohjælpsnetværk, straks jeg hørte om nabohjælp.dk, fortæller Hans Ove Sørensen.

Ifølge Lone Harlev, projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens Nabohjælp, har mange allerede et uformelt netværk, hvor de over hækken fortæller, hvornår de tager på ferie. Det er et godt udgangspunkt, men det kan blive endnu bedre.

- Vi anbefaler kraftigt, at man overfører sit uformelle netværk til den elektroniske version. Med en profil på nabohjælp.dk kan man let give alle sine nabohjælpere besked, med få klik på computeren eller mobilen, inden man tager på ferie. Naboerne modtager derefter besked om, at de skal huske at se efter ens hus, mens man selv får beskeder om, at alt er i orden derhjemme, siger Lone Harlev.

Prøv nabohjælp.dk her

Oversigt

    Oversigt