Flere fynske byer kan få mere lokalpoliti

Lokalbetjente i byer som Faaborg, Bogense og Middelfart kan blive en realitet, siger Socialdemokratiet, der sammen med Venstre og Dansk Folkeparti vil have mere politi i landområderne.

Der skal flere betjente ud i danske landområder og provinsbyer, lyder et forslag fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti ifølge DR Sjælland.

Det kommer ifølge retsordfører Trine Bramsen (S) også Fyn til gode.

- Nærpolitiet er lukket, og utrygheden er steget. Det er usandsynligt vigtigt, at der er kort til det lokale politi, siger Trine Bramsen til TV 2/Fyn.

Her kan der komme lokalpoliti

Afhængig af byernes størrelse og eksisterende politibemanding kan Trine Bramsen forestille sig mere lokalpoliti i flere fynske byer og nævner blandt andre Nyborg, Faaborg og Middelfart som byer, der kan få glæde af forslaget.

- Om det er en politistation eller en anden form for bemanding, vil jeg ikke lægge mig fast på, understreger Trine Bramsen.

Derudover kunne der eksempelvis i Bogense også komme en lokalbetjent, der har kendskab til området.

Reform lukkede lokale politistationer

Ifølge regeringspartiet Venstre skal der sendes flere betjente til de større provinsbyer i dialog med politiet for at få den størst mulige effekt.

Idéen er, at betjentene skal være mere synlige i gadebilledet, skriver DR Sjælland.  

I forbindelse med politireformen i 2006 lukkede politikerne samtlige lokale politistationer i de små byer.

Regeringen og Dansk Folkeparti aftalte i finansloven, at der over de næste fire år skal ansættes 600 nye politibetjente.

Oversigt

    Oversigt