I det fynske folks tjeneste

Flere fynske kommuner på vej med skrappere miljøregler end i loven

Flere fynske kommuner mener ikke lovens miljøkrav til husdyrbrug er skrappe nok

Flere fynske kommuner er i gang med at indføre skrappere miljøkrav til husdyrbrug i særlige områder end loven kræver. Landbruget indser, at de er i deres gode ret til at gøre det.

Kerteminde kommune ventes i næste uge at indføre nye, skrappe miljøregler for husdyrbrug i særlige områder - primært langs kysten. Regler, der er mere restriktive end lovens.

Nordfyns Kommune har allerede indført skrappere regler, og Faaborg-Midtfyn også i fuld gang, mens Svendborg ventes at tage principiel stilling til spørgsmålet på mandag.

Lokalpolitikerne mener, at det fastlagte beskyttelsesniveau i loven ikke i tilstrækkelig grad sikrer sårbare vand- og naturområer mod væsentlig påvirkning fra husdyrbrug.

Landbruget har indset det

Da Nordfyns Kommune indførte de nye, skrappere miljøregler, rejste der sig et ramaskrig i landbruget, som mente at det var ulovligt.

Formanden for de Fynske Landboforeninger, Niels Rasmussen, siger til TV 2/FYN, at landbruget stadig mener, at kommunerne går over stregen, men at landmændene må se i øjnene, at kommunerne er i deres gode ret til at indføre skrappere regler, end loven udstikker.

Se dagordenen for Teknik- og miljøudvalgets møde 9.10.07

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.