Flere fynske kommuner svigter elever fra de sociale højskoler

Flere kommuner siger fra, når elever fra de sociale højskoler ber om praktikplads. Praktikken er ellers altafgørende for eleverne, som læser til socialrådgivere. Netop nu mangler 15 elever en plads, når deres praktik starter om to uger.

De fynske kommuner reagerer med stilhed

Det er elever fra 2. semester på Socialrådgiveruddannelsen, som for tiden bider negle. Deres praktik er nødvendig, da den giver eleverne mulighed for at forstå de rammer, som en socialrådgiver arbejder under.

Samtlige fynske kommuner har modtaget et brev fra Den Sociale Højskole i Odense, og reaktionen er nedslående. Kun 40% af alle kommuner har meldt tilbage. De fleste med et afslag.

- Vi står med lidt af et paradox. Elevernes praktik er obligatorisk. De skal have den, men kommunerne er ikke forpligtede til at tage eleverne. De kan sagtens sige nej, siger Kirsten Ovesen, praktikleder ved Den sociale Højskole i Odense i dag til TV2/FYN.

Det betyder at elever fra Den sociale Højskole står dårligere end de elever, der læser til sygeplejerske. Modsat de fynske kommuner er det fynske hospitalsvæsen nemmelig forpligtet til at tage praktikanter.

Besøg Den sociale Højskole

Håber på det bedste

Praktiklever Kirsten Ovesen går nu igang med mundtligt at rykke alle kommuner en gang til.
- Vi magler stadig 4-5 kommuner, så jeg håber på det bedste. Jeg nægter at tro, at vores elever ikke får en plads.

En kommunepraktik strækker sig over to måneder. I den periode er socialrådgivereleven føl hos en kommunal socialrådgiver. Eleven slutter sidt ophold med at skrive en opgave om alle oplevelserne. 

Knap 85 % af alle dimittender fra Den sociale Højskole i Odense bliver ansat i den kommunale forvaltning som socialrådgivere

Oversigt

    Oversigt