Flere har haft gaflen i din mad

Flere restauranter genbruger mad, der ikke er spist af andre. Det fortæller en tidligere kok med baggrund i en sag fra en kendt restaurant i Odense.

Det var ikke sandt, da Henning Engstrøm, forpagter af Restaurant Carlslund i Odense, i gårsdagens udgave af Fyens Stiftstidende fortalte, at restaurationens genbrug af flæsk og bacon på den berømte æggekage skyldtes en nyansat kok og kun foregik i dagene mellem den 1. og den 7. oktober.

Det mener i hvert fald en kunde, en forhenværende ansat og formanden for kokkenes forbund i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

For halvandet år siden spiste Vivi Nordencrone og hendes familie Carlslunds legendariske æggekage. Her fandt hun et stykke flæsk med tydelige bidemærker og forlod restauranten i vrede.
- Den sag har jeg ikke hørt om, siger Henning Engstrøm.

Bacon røg tilbage på bordet

Den 19. oktober i år var H. J. Pahlke, formand for restaurationsmedarbejderne i Odense, til et møde på Carlslund med netop Henning Enstrøm.  Ifølge formanden indrømmede Engstrøm her, at restaurationen genbruger flæsket med bemærkningen om, at det er noget alle restaurationer gør.
- Det har jeg aldrig sagt, siger Henning Engstrøm.

Og tilbage i 2001 var Maria Sørensen ansat som kokkepraktikant på Carlslund. Til Stiftstidende siger hun, at Carlslund også dengang serverede flæsk og bacon mere end én gang.

- Det har jeg ikke kendskab til, siger Henning Engstrøm.

Ifølge flere kilder i restaurantsbranchen, som Fyens Stiftstidende har talt med, er det imidlertid ikke noget særsyn, at restauranter serverer samme mad flere gange.
- Det sker rigtig mange steder. Nok på 7-8 ud af 10 restauranter, vurderer Bo Matzen, der er uddannet kok, tidligere konsulent for større restaurantkæder og indehaver af Madhuset Alfred og Kamilla i Odense.

Oversigt

    Oversigt