I det fynske folks tjeneste

Flere har haft gaflen i din mad

Flere restauranter genbruger mad, der ikke er spist af andre. Det fortæller en tidligere kok med baggrund i en sag fra en kendt restaurant i Odense.

Det var ikke sandt, da Henning Engstrøm, forpagter af Restaurant Carlslund i Odense, i gårsdagens udgave af Fyens Stiftstidende fortalte, at restaurationens genbrug af flæsk og bacon på den berømte æggekage skyldtes en nyansat kok og kun foregik i dagene mellem den 1. og den 7. oktober.

Det mener i hvert fald en kunde, en forhenværende ansat og formanden for kokkenes forbund i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

For halvandet år siden spiste Vivi Nordencrone og hendes familie Carlslunds legendariske æggekage. Her fandt hun et stykke flæsk med tydelige bidemærker og forlod restauranten i vrede.
- Den sag har jeg ikke hørt om, siger Henning Engstrøm.

Bacon røg tilbage på bordet

Den 19. oktober i år var H. J. Pahlke, formand for restaurationsmedarbejderne i Odense, til et møde på Carlslund med netop Henning Enstrøm.  Ifølge formanden indrømmede Engstrøm her, at restaurationen genbruger flæsket med bemærkningen om, at det er noget alle restaurationer gør.
- Det har jeg aldrig sagt, siger Henning Engstrøm.

Og tilbage i 2001 var Maria Sørensen ansat som kokkepraktikant på Carlslund. Til Stiftstidende siger hun, at Carlslund også dengang serverede flæsk og bacon mere end én gang.

- Det har jeg ikke kendskab til, siger Henning Engstrøm.

Ifølge flere kilder i restaurantsbranchen, som Fyens Stiftstidende har talt med, er det imidlertid ikke noget særsyn, at restauranter serverer samme mad flere gange.
- Det sker rigtig mange steder. Nok på 7-8 ud af 10 restauranter, vurderer Bo Matzen, der er uddannet kok, tidligere konsulent for større restaurantkæder og indehaver af Madhuset Alfred og Kamilla i Odense.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.